מתאמנים בחדר כושר? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על אבקות חלבון!
מתאמנים בחדר כושר? אתם צריכים לשמור על כמות תקינה של חלבון. אילו דרכים יש לשמור על כמות תקינה של חלבון? בוודאי שמעתם על אבקות חלבון ובטח על חטיפי אנרגיה של רגע בטבע. אך- מה אתם יודעים על אבקות חלבון? במאמר זה, נביא לכם את כל המידע האמיתי על אבקות חלבון.
מה ההבדל בין אבקות החלבון של פעם, לאבקות החלבון של היום?
בעשורים הראשונים של קום המדינה, יצרו אבקות ביצים. מטרת אבקות אלו, הייתה לספק חלבון למי שלא היה יכול להרשות לעצמו לצרוך ביצים וחלבון. אבקות אלו יוצרו בתהליך כימי, שאיבד מערך החלבון, והשתמש בחומרים לא בריאים. כיום, מטרת אבקות החלבון, היא לספק חומצות אמינו אותן קשה להשיג בתזונה הרגילה. תהליך הייצור לא פוגע בטבעיות של הדגנים, ושומר על טריות הדגנים, ועל הערכים התזונתיים.
כיצד מיוצרות אבקות חלבון טבעיות?
בתהליך יצירת אבקות החלבון, טוחנים את הדגנים מהם מופק החלבון, ושומרים את אבקת החלבון בתהליך הקפאה עמוק ומיוחד, ששומר על הערכים של הדגנים. כך, נשארים כל ערכי החלבון המקוריים באבקה.
אבקות חלבון המכילות מספר חומצות אמינו:
אחד מהיתרונות של אבקות חלבון טבעיות ואיכותיות שתמצאו באתר כליל הטבע https://www.klilhateva.co.il, הוא שאבקות אלו יכילו לעיתים את כל סוגי חומצות האמינו הנדרשות לספורטאי. כיצד? במהלך הכנת האבקה, טוחנים ביחד מספר סוגים של דגנים. כל סוג דגן, מכיל חומצת אמינו אחרת חיונית, וכך נוצר קוקטייל של דגנים, המכיל ביחד את כל חומצות האמינו.
מה ההבדל בין חלבון צמחי לחלבון מן החי?
לפעמים, יוצר החלבון מהחי קושי על מערכת העיכול. מערכת העיכול יוצרת גזים, ויוצרת נפיחות בבטן. לעומת זאת, חלבון מן הצומח מתעכל יותר טוב בגוף האדם. לכן, אבקות חלבון טבעיות יהיו מבוססות על חלבונים מן הצומח.
ובכל זאת- המלצה על מי הגבינה של סולגאר:
למרות שעדיף לצרוך אבקות חלבון מן הצומח, מומלץ לצרוך גם את אבקת מי הגבינה של סולגאר. חברת סולגאר, מייצרת אבקת חלבון ממי גבינה בתהליך ייחודי שהפך לפטנט רשום של חברת סולגאר. בתהליך זה, נשמרות חומצות אמינו ייחודיות המצויות במי הגבינה.