דיאטה ללא פחמימות – האם היא בטוחה ומבטיחה תוצאות
כדי לתפקד כראוי ולהיות בריאים אנחנו צריכים לאכול מכל אבות המזון, מה שאומר שעלינו לצרוך חלבונים, פחמימות ושומנים. ולכן לא לאכול כלל וכלל פחמימות זה לא בריא ואפילו מסוכן מאוד לגוף. יחד עם זאת יש תורות תזונתיות שדוגלות בכמות פחמימות מאוד קטנה, על מנת לשפר את המצב הבריאותי, לרזות ולצמצם היקפים באופן ראוי, כמו למשל התזונה הקטוגנית – שהיא דלה מאוד בפחמימות.
מהן באמת פחמימות?
כאשר אומרים דיאטה ללא פחמימות מתכוונים לרוב לדיאטה בלי ממתקים ובלי יותר מדי פסטה ולחם. ממתקים הם מבוססי פחמימות פשוטות, ופסטה או ניוקי אלו מאכלים מבוססי פחמימות מורכבות. פחמימות פשוטות מעלות לפרק זמן קצר בגוף את רמות הסוכר ואת רמות האנרגיה, אבל אחרי פרק זמן קצר זה גם חולף ויורד בחדות ואנחנו מרגישים חולשה ועייפות. ההעדפה היא לצרוך פחמימות מורכבות. יש פחמימות מורכבות שמתפרקות לאט בגוף ולכן הן נחשבות בריאות יותר משום שהן מעלות בצורה הכי מתונה את רמות הסוכר בגוף – למשל אורז מלא פסטה מקמח מלא. פחמימות מורכבות שהן פחות טובות זה למשל מאכלי מבוססי קמח לבן כמו לחם או חלה.
על פחמימות ודיאטות…
ועכשיו, אחרי שהבנו מהן באמת פחמימות הרי שנשאלת השאלה האם זה טוב לנו לשלב דיאטה שהיא דלה בפחמימות (למשל דיאטת קיטו). עקרונית התשובה היא שכן. יש להקפיד לצרוך כמות מתונה של פחמימות, תוך ההעדפה לפחמימות מורכבות טובות. אם רוצים להגיע לתוצאות עוד יותר טובות ובאמת לשרוף שומנים, צריך לצרוך מעט מאוד פחמימות, לערך עד 40 גרם ביום. יש לעשות זאת תחת ייעוץ ותפריט מדויק כדי לאזן ולשמור על הגוף. וכאמור, אסור לא לאכול פחמימות בכלל.